субота, 18. децембар 2010.

ČORBA OD KARFIOLA

Iskreno, ne volim miris karfiola, ali kada napravim ovu čorbu, obavezno sipam i po drugi put, jer, tako deluje blago i okrepljujuće na moj organizam. Žao mi je što je slika loša (slikam mobilnim telefonom), mutna je, ali čorba je OK.
Potrebno je:
pola glavice manjeg karfiola,
glavica crnog luka,
jedna šargarepa,
1 puna kašika brašna,
1 jaje,
pola čaše kisele pavlake,
malo ulja
suvi začin, so, biber i
list peršuna
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani luk i sitno seckanu šargarepu. Kada omekša dodajte opran i na sitnije cvetove odvojen karfiol. Nalijte oko litar i po vode i kuvajte dok karfiol ne omekša. Sklonite sa vatre i sve izmiksajte. Posebno na malo ulja propržite brašno i dodajte izmiksano povrće. Čorbu posolite, pobiberite, dodajte malo suvog začina(vegete) i seckan peršunov list. Kuvajte još desetak minuta i na kraju u čorbu dodajte jaje razmućeno sa kiselom pavlakom. Ostavite da izbije još jedan ključ (zbog jajeta) i sklonite sa vatre.

1 коментар:

  1. I ja volim čorbicu od karfiola, ali ga prvo probarim u vodi da izadje ono što nadima, pa ga onda kuvam ali bez luka. Ubacim celu glavicu da joj da ukus, pa je izbacim. Nemam mikser, ali ga izgnječim onim "stiskavcem" za krompir! I celerov list mi je obavezan uz ovu čorbicu. Odlična je.
    (pržen luk ne dolazi u obzir u našoj kući ;), zbog devojaka, naravno)

    ОдговориИзбриши