понедељак, 7. новембар 2011.

Koh sa čokoladom

             Koh je poslastica koju većina nas voli a posebno deca. Postoji više načina za njegovu pripremu, ali ja sam ovog puta probala da u klasičnom receptu dodam samo čokoladu i dobijem neki nov izgled i ukus. Jedina mana mu je bila što smo ga brzo"smazali", pa ću sledeči put napraviti duplu meru.
Potrebno je:
5 jaja
5 + 7 kašika šećera
8 kašika griza
3 ravne kašike brašna
1 litar mleka
3 vanilin šećera
3 štangle čokolade
Priprema:
             Odvojte žumanca od belanaca, pa mikserom najpre umutite belanca, dodajte 5 kašike šećera i jedno po jedno žumance. Kada se dobro umuti, dodajte griz i brašno i lagano izmešajte. Sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (okrugao ili pravougaoni), pa preko mase sipajte čokoladu rastopljenu sa malo mleka.
Išarajte odozgo kašikom, blago pritiskajući, kako bi čokolada malo prodrla u masu.
           Stavite u rernu da se peče a za to vreme skuvajte mleko sa 7 kašika šećera i vanilom. Pečen koh prelijte vrelim mlekom i ostavite da se dobro ohladi. Najbolje u frižideru.

11 коментара:

  1. Uff, privlači ova topla čokolada strašno jako! Super!

    ОдговориИзбриши
  2. Koh voli a cokoladni cu jos vise..kad ga probam:) Kako lepo izgleda,,njami:)

    ОдговориИзбриши
  3. Nikad nisam jela koh i mislim da bi čokoladni taman bio izvrstan za probiti led

    ОдговориИзбриши
  4. Koh ne pripremam baš često, mada bih baš mogla:)
    Ovo deluje jako sočno i mogu misliti kako čokolada dopunjuje ukus kolaču!

    ОдговориИзбриши
  5. Moja deca slabo vole slatkiše, za razliku od mene. Divan ti je recept i izgled koha. Smazala bih ga odmah! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Koh od čokolade još nisam probala, izgleda jako sočno i fino! Moraću isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  7. Vrlo često pravim koh i "pleh" nestane u toku dana! Ali, nikada nisam dodavala čokoladu. Zaista primamljivo izgleda!
    Da li si možda malo smanjila količinu šećera u odnosu na originalni recept zbog dodate čokolade?

    ОдговориИзбриши
  8. @Gago, ja uvek po malo "zakinem" na šećeru, jer ne volim baš preslatke stvari...

    ОдговориИзбриши
  9. jako lijepo izgleda i vjerujem da ću isprobati po ovom tvojem receptu

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман05 април, 2015

    Bravo Zorice, ovaj ti recept zlata vredi. Naparavila i pojedosmo u slast.
    Hvala i pozdrav od Lane

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Lana puno na lepom komentaru i zaista mi je drago što ste se sladili ovim brzim i ukusnim kohom. Pozdrav i tebi od <3

      Избриши