четвртак, 8. новембар 2012.

BRZE KIFLICE

          Ove kiflicemožete pripremiti u više varijanti. Slatke, slane, možete ih nadevati po sopstvenoj želji i nikada ne možete pogrešiti...
 Potrebno je:
1/2 kg brašna
1 suvi kvasac (može i svež)
2 kašike margarina
3-4 kašike ulja
2-3 kašike šećera
1 kašičica soli
ratluk ili džem po želji
Priprema:
            Od navedenih sastojaka zamesite testo uz dodatak mlake vode i ostavite ga pola sata, na toplom da naraste. Naraslo testo podelite na nekoliko delova (zavisi koliko velike kiflice želite). Svaku kuglu testa razvucite oklagijom, secite na trouglove i punite nadevom po vašoj želji. Ja sam koristila ratluk i džem od kajsija.
       Oblikujte kiflice, ređajte na podmazan pleh, ostavite da malo narastu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 st. 2o-25 minuta. Po želji ih možete premazati žumancetom a pečene uvaljati u prah šećer zamirisan vanilom.

   
        Ukoliko želite da vam kiflice budu slane, u testo stavite samo 1 kašiku šećera i filujte ih sirom, kačkavaljem i sl. a odozgo ih možete posuti susamom.

2 коментара: