петак, 30. новембар 2012.

"Medveđa šapa" od svinjskog mesa

       Ovo interesantno jelo našla sam na jednom ruskom sajtu, svidelo mi se i odmah sam ga isprobala.
Potrebno je:
300 gr svinjskog mesa
500 gr krompira
2 jaja
manja glavica crnog luka
3 čena belog luka
100 gr kačkavalja
so i ml. biber
ulje za prženje
Priprema:
        Isecite meso na malo deblje šnicle, veličine dlana, malo ga izlupajte tučkom, posolite i pobiberite i pospite sitno seckanim belim lukom. Krompir operite, oljuštite i izrendajte. Crni luk sitno iseckajte i dodajte ga krompiru. Lagano viljuškom umutite jaja i njih dodajte u predhodnu smesu, pa je posolite i pobiberite.Lagano izmešajte smesu viljuškom.

Uzmite jednu šniclu, stavite je na smesu, pa je dobro uvaljajte u nju. Sada stavite šniclu na dlan, sa stranom uvaljanoj u masu, pa i drugu stranu takođe uvaljajte, tj. stavite preko nje pripremljenu smesu. Tako uradite i sa ostalim šniclama.
Pripremljene šnicle pržite na zagrejanom ulju, nekoliko minuta sa jedne strane, okrenite ih pa ih pržite i sa druge strane, dok ne porumene.
Ispržene šnicle stavite u vatrostalni sud, izrendajte preko njih kačkavalj i stavite u zagrejanu rernu na 180 st. oko 15-20 min. dok se kačkavalj ne otopi.
   
           PRIJATNO!!!

Нема коментара:

Постави коментар