петак, 17. октобар 2014.

Korpice od gotovih kora punjene kremom

         Volim često da spremim nešto nesvakidašnje, a što je pogodno za modifikovanje. Evo jedne ideje kako možete napuniti korpice sa slatkim nadevom a isto tako ih možete puniti i nekim slanim nadevom, po vašem izboru...
POTREBNO JE:
(za 24 korpice)
desetak tankih kora za pitu
malo ulje
ZA ŽUTI KREM
1/2 l mleka
1 puding od vanile
2 žumanca
3 kašike šećera
2 kašike brašna
50 gr margarina
ZA BRAON KREM
1/2 l mleka
1 puding od čokolade 
1-2 štangle čokolade
50 gr margarina
ZA ŠAM
2 belanca
7 kašike šećera
(ili šlag pena)
PRIPREMA: 
            Kore poređajte jednu na drugu i makazama ih isecite na kvadrate veličine 10-12 cm, zavisno od veličine kora. Sada uzimajte po četiri kore (kvadrata), poređajte jednu preko druge (malo ih ukosite) i svaku malo poprskajte uljem (sem poslednje). Stavite u kalup za mafine i tako uradite sa svim preostalim korama (kvadratima). Pecite ih u rerni oko desetak minuta na 180 st. tj. dok malo ne porumene.

          Za žuti krem izmešajte žumanca, brašno i puding od vanile, rastvorite sa 1-2 dl mleka pa zakuvajte sa ostatkom provrelog i zašećerenog mleka. Kad krem dobije željenu gustinu, sklonite sa vatre pa u mlak krem dodajte margarin i mikserom sve dobro umutite.
          Za braon krem skuvajte puding od čokolade, dodajte i čokoladu, sklonite i u mlak krem dodajte margarin i umutite mikserom.
          Za šam dobro umutite belanca sa šećerom na pari.
          Polovinu korpica napunite žutim kremom a polovinu braon. Ja sam ih punila špricom za tulumbe.
                                      
        

          Polovinu korpica napunite žutim kremom a polovinu braon kremom. Preko krema stavite šam ili umućenu šlag penu.


 

Нема коментара:

Постави коментар