четвртак, 1. октобар 2015.

Plavi patlidžan i kupus za zimu

                Ovu salatu za zimu se jednostavno priprema a ukus je izvanredan. Možete je koristiti i nakon desetak dana...
 POTREBNO JE:
1 kg svežeg kupusa
1 kg plavog patlidžana
300 gr šargarepe
desetak čena belog luka
ljute papričice po želji
biber u zrnu
1/2 čaše sirćeta
po ukusu soli
1 kašika šećera
PRIPREMA:
                Sipajte u sud vodu, pa kad provri stavite plavi patlidžan i kuvajte oko 5-7 minuta. Ostavite ga da se hladi a za to vreme izrendajte kupus i šargarepu pa stavite u odgovarajući sud. Ukoliko volite ljuto iseckajte i ljute papričice. Prohlađen patlidžan isecite na komadiće veličine 1-2 cm pa dodajte u sud. Na kraju dodajte beli luk, biber u zrnu, šećer, sirće i so i sve dobro izmešajte.
                Pripremljenu salatu stavljajte u dobro oprane i sterilisane tegle, pritiskajući kako bi pustile svoj sok. Pritisnite plastičnim zatvaračem, dobro zatvorite original poklopcem i ostavite na tamnom i hladnom mestu.

1 коментар: