уторак, 14. јун 2016.

Švarcvald tunel

            Obožavam Švarcvald torte a ovom prilikom sam je napravila u drugačijem obliku...

 
 POTREBNO JE:
ZA KORU
5 jaja
100 gr šećera
80 gr brašna
20 gr gustina
30 gr kakao praha
2 kašičice pr.za pecivo
ZA BELI FIL
300 gr slatke pavlake
1 kremfix
ZA FIL OD VIŠANJA
oko 300 gr višanja
2 dl soka od višanja
2 dl vode
40 gr gustina
I JOŠ
150 gr čokolade za kuvanje
PRIPREMA:
            Umutite belanca sa šečerom u ćvrst šam pa postepeno dodajte žumanca. Nastavite da mutite još 5-6 minuta. Prosejte brašno, gustin, kakao i pecivopa sve lagano umešajte u umućena jaja. Sipajte smesu u najveći pleh od šporeta koji ste predhodno prekrili pek papirom. Pecite oko 15 minuta na 200 st. Pečenu koru izvrnite na krpu, skinite papir i ostavite da se prohladi. Ohlađenu presecite na jedan deo dimenzije duguljastog uzanog kalupa a drugi ostaje za preklapanje veće kore.
             U duguljast uzani kalup stavite veći deo, da pokrije dno i strane. U šerpicu stavite 3-4 kašike vode sa 2 kašike šećera, pa kada prokuva dodajte 100 gr čokolade. Pustite da se čokolada otopi pa je premažite po dnu i sa strane kore u kalupu.
             Umutite pavlaku sa kremfixom pa je nanesite 2/3 preko čokolade.
             Rastvorite gustin sa malo soka a ostatak zajedno sa vodom i višnjama prokuvajte a potom izvadite višnje pa dodajte gustin i kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju vratite višnje, promešajte i ostavite da se prohladi.
              Na fil od pavlake stavite fil od višanja i sve preklopite manjom korom. Kolač dobro ohladite u frižideru, okrenite na dugačku tacnu i odozgo premažite ostatkom pavlake u koju ste dodali malo otopljene čokolade a preko pavlake narendajte čokoladu.










Нема коментара:

Постави коментар