недеља, 12. јун 2016.

Zapečeni pileći file sa šampinjonima i krompirom

        Kombinacija pilećeg mesa, šampinjona i krompira daju ovom jelu izuzetan ukus...


POTREBNO JE:
1 belo pileće meso
oko 300 gr krompira
200 gr šampinjona
2 dl pavlake za kuvanje
2 jajeta
po ukusu soli, ml.bibera
i suvog začina
5 kašika ulja
PRIPREMA:
           Krompir oljuštite i isecite na što tanje kolutove. Šampinjone operite i iseckajte na listiće. Belo pileće meso isecite na tanje šnicle.
           Vatrostalnu posudu premažite kašikom ulja, poređajte polovinu isečenih kolutova krompira, posolite i pobiberite. Preko poređajte pileće meso, posolite i pobiberite. Preko mesa poređajte listiće šampinjona pa i njih posolite i pobiberite i preko njih poređajte ostatak krompira. Prelijte uljem.
            Posebno umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i dodajte suvi začin. Smesu prelijte preko, poklopite alu folijom i stavite u rernu da se peče oko 40 min. na 200 st.
            Pred kraj pečenja sklonite foliju i pecite još desetak minuta.

 
























Нема коментара:

Постави коментар