уторак, 11. октобар 2016.

Kiflice sa džemom

            Za ove ukusne kiflice uvek imamo potrebne namirnice u kući a odlične su uz kafu, čaj, mleko...

POTREBNO JE:
750 gr brašna
3o gr svežeg kvasca
(može i kesica suvog)
2 dl mleka
2 dl vode
1/2 dl ulja
1 kašika šećera
prstohvat soli
džem po želji
1 vanilin šećer
prah šećer
PRIPREMA:
                U posudu sipajte mleko, vodu i šećer, smlačite pa umešajte kvasac. Ostavite da zapeni.
U vanglu za mešenje stavite brašno i so, polovinu količine ulja i nadošli kvasac. Sve dobro umesite (ja u početku koristim mikser sa dodatkom za testo) a kasnije prebacim na radni deo i mesim rukama uz postepeno dodavanje ostatka ulja. Testo treba mesiti dok ne postane glatko, ni meko ni tvrdo. Vratite testo u vanglu, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči.
                 Nakom toga testo izvadite na radnu površinu, lagano ga premesite i podelite na tri dela. Od svakog razvucite oklagijom krug, secite na osmine, na svaku stavite po malo džema i urolajte kiflice. Stavljajte ih na uljem ili margarinom podmazan pleh, ostavite 10-15 min. da još malo narastu i pecite u zagrejanoj rerni na 220 st. dok blago ne porumene. Još vruće kiflice po želji uvaljajte u prah šećer zamirisan vanilom.





Нема коментара:

Постави коментар